• Klinik for Fodterapi

  Velkommen til Ro´s Fodterapi, vi er beliggende midt i den gamle bydel Sct. Jørgensbjerg i Roskilde, kun få minutters gang fra offentlig transport og kommer du i bil, er der parkering lige ved døren. Har du husket at booke en tid?.. Ellers kan du gøre det på telefon 46 37 03 10
 • Din lokale fodterapeut

  Det er en god idé at bruge den lokale fodterapeut i Roskilde til at fortælle om forebyggelse af fodproblemer. På den måde får man også en god dialog samt bedre samarbejde. Fodterapeuten kender også til de nye tiltag inden for behandling af fodproblemer.
 • Tidsbestilling

  Du kan bestille tid hos din statsaut. fodterapeut til personlig konsultation, tidsbestilling kan kun ske telefonisk. Kontakt Ro´s Fodterapi- Klinik for Fodterapi i Roskilde på telefon 46 37 03 10 allerede idag. Så er du godt gående - gå godt, gå til fodterapeut!
 • Korrekt vejledning

  Har du behov for at få en rigtig god snak om dine fødder er du altid velkommen til at kontakte Ro´s Fodterapi - Klinik for Fodterpi i Roskilde og bestille en tid på telefon 46 37 03 10. Dine fødder skal bære rundt på dig. Det er en belastning, som faktisk er meget større end de fleste går rundt og tror.
> <
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Din fods opbygning og anatomi

Hos Ro´s Fodterapi - Klinik for Fodterapi i Roskilde er vi specialister i netop dine fødder, og som statsaut. fodterapeut er vi uddannet til, at give dig råd, vejledning og ikke mindst behandling af dine fodproblemer.

Derfor er det også vigtigt for os, at vi ved alt om fodens både kompleks og stærk opbygning. Anklen fungerer på samme tid som fundament, støddæmper og afsætsrampe. Foden påvirkes ofte af enorme tryk gennem fleksibilitet og elasticitet.

Foden og anklen

 • 26 knogler (1/4 af kroppens knogler)
 • 33 led
 • Mere end 100 muskler, sener og ligamenter
 • Et netværk af blodårer og nerver
   

Alle disse komponenter arbejder sammen og giver kroppen understøttelse, balance og bevægelighed. Er der noget, der ikke fungerer i en af disse strukturer, kan det give problemer i selve foden og/eller problemer andre steder i kroppen, typisk ryg, hofter og knæ.

Fodens opdeling

Foden består af tre dele: Forfoden, mellemfoden og bagfoden.

Forfoden består af fem tæer, som er forbundet med led. Storetåen har kun to knogler, mens de små tæer har tre knogler. Storetåens grundled har to knogler (sesamknogler), der ligger som en knæskal under tåen. De aflaster tryk og styrer storetåens bevægelser. Når vi går, føres hele kroppens vægt over forfodens led.

Mellemfoden består af fem knogler, der hænger sammen med flere led med minimal bevægelighed. Disse knogler skaber fodbuen, og de fungerer som støddæmpere. Knoglerne i mellemfoden er forbundet med muskler til forfoden, bagfoden og bue ligamentet (fascie plantaris).

Bagfoden består af tre knogler (calcaneus, talus, os cuboideum) og led, der forbinder anklen med mellemfoden. Det er disse led, der gør, at vi kan gå.
Muskler, sener og ligamenter:
Der er 20 muskler i foden, som giver foden dens form ved at holde knoglerne på plads. Ved sammentrækninger styrer de fodens form, når vi går.

De vigtigste muskler er

 • Tibiales anterior musklen - som får foden til at bevæge sig op.
 • Tibiales posterior musklen - som understøtter fodbuen.
 • Peronær musklerne - som styrer fodens ydre bevægelse.
 • Bøjemusklerne (flexorerne) - som stabiliserer tæerne, når vi går.
 • Strækkemusklerne (ekstensorerne) - som hjælper med at føre fod og tæer bagud, når vi går.

Anklens anatomi

Ankelleddet afgrænses af skinnebenet (tibia) opadtil, rullebenet (talus) nedadtil og til siderne af den yderste (fibula) og den inderste ankelkno. Ledfladerne er bruskbeklædte.

Leddet er stabiliseret af et vifteformet ledbånd (deltoideum) på indersiden samt af tre ledbånd på ydersiden. Desuden passerer sener, nerver og blodkar ankelleddet.

Bagtil på hælbenet (calcaneus) hæfter achillessenen, som er senen fra den store lægmuskel.

Klinik for Fodterapi

Ro´s Fodterapi
Hedegade 32
4000 Roskilde

46 37 03 10

Fodbehandling

Trænger dine fødder til pleje? Hos Klinik for Fodterapi ordner vi bl.a. negle, neglebånd, oprensning af neglesiderne og fortykket negle slibes. Hård hud og ligtorne beskæres.

Tidsbestilling

Tidsbestilling efter aftale, ring på telefon 46 37 03 10 for at bestille tid til fodbehandling.
Afbud skal ske senest dagen før, på telefon 46 37 03 10*

*  Afbud skal ske senest dagen før inden kl. 16.00 på telefon 46 37 03 10, ved udeblivelse eller for sent afbud bliver der pålagt et udeblivelseshonorar på kr. 200,00