• Klinik for Fodterapi

  Velkommen til Ro´s Fodterapi, vi er beliggende midt i den gamle bydel Sct. Jørgensbjerg i Roskilde, kun få minutters gang fra offentlig transport og kommer du i bil, er der parkering lige ved døren. Har du husket at booke en tid?.. Ellers kan du gøre det på telefon 46 37 03 10
 • Din lokale fodterapeut

  Det er en god idé at bruge den lokale fodterapeut i Roskilde til at fortælle om forebyggelse af fodproblemer. På den måde får man også en god dialog samt bedre samarbejde. Fodterapeuten kender også til de nye tiltag inden for behandling af fodproblemer.
 • Tidsbestilling

  Du kan bestille tid hos din statsaut. fodterapeut til personlig konsultation, tidsbestilling kan kun ske telefonisk. Kontakt Ro´s Fodterapi- Klinik for Fodterapi i Roskilde på telefon 46 37 03 10 allerede idag. Så er du godt gående - gå godt, gå til fodterapeut!
 • Korrekt vejledning

  Har du behov for at få en rigtig god snak om dine fødder er du altid velkommen til at kontakte Ro´s Fodterapi - Klinik for Fodterpi i Roskilde og bestille en tid på telefon 46 37 03 10. Dine fødder skal bære rundt på dig. Det er en belastning, som faktisk er meget større end de fleste går rundt og tror.
> <
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Negleklipning

Ukorrekt negleklipning har konsekvenser, det er ikke helt så enkelt at klippe negle som det måske lyde til. I mange tilfælde kan det være et problem at klippe neglene, da de ofte er tykke og deforme, dvs. buer så de går ned i neglesiden.

Ved at lade ikke-speciel fagligt personale udføre fodpleje er der risiko for, at negleklipningen udelukkende bliver symptombehandlende og ikke sker med forebyggelse for øje.

Hvis tykkelsen på neglen ikke holdes nede, risikerer man, at neglen trykker på huden nedenunder, og det kan danne både ligtorne og sår. Sker det for en ældre patient med nedsat blodtilførsel til fødderne, hvilket de fleste ældre har, så kan borgeren risikere et langt forløb med dagligt sårskifte af hjemmeplejen.

Klippes en buet negl ned i siden, risikerer borgeren deslige, at neglen gror ind i huden. Bliver neglen ikke umiddelbart herefter rettet op med en neglebøjle, kan neglespidsen sidde og irritere huden, med rødme og infektion til følge.

Har borgeren tilmed enten en dårlig almentilstand, en kronisk sygdom, er i autoimmun-, cancer- eller kraftig prednisolonbehandling, kan det i værste tilfælde ske, at såret ikke heler, at der opstår infektion eller at såret ender som koldbrand.

Desuden kan der opstå nedgroede negle. Nogle negle er endda i sig selv indrullede og kræver ligeledes en speciel klipning for ikke at skabe gener.

Kredsløbssygdomme er tikkende bomber

Ældre mennesker med fx arteriosclerose i benene (åreforkalkning), KOL eller diabetes, der får sår på fødderne, har i nogle tilfælde risiko for at udvikle koldbrand, der kan medføre amputation.

Statsautoriserede fodterapeuter kender symptomerne og kan forebygge nogle af komplikationerne. Enten ved behandling eller vejledning ud fra patientens helbredstilstand.

Desuden kan der opstå problemer i fødderne hos mennesker med dårligt venøst tilbageløb eller mennesker med lymfødem. Og det fordrer, at behandleren af fødderne er uddannet i at behandle disse ødematøse og nogle gange meget fugtige og risikofyldte fødder på den mest optimale måde.

Sker der ændringer i patientens helbredstilstand, er det en af fodterapeutens vigtigste opgaver at viderehenvise patienten til den rette behandling. Hvis ændringer i blodtilførslen fx ikke opdages i tide, er der risiko for at patienten får sår.

Fokus på hudtyper

Ældre menneskers hud forandrer sig, og derfor er det vigtigt, at behandleren ved, hvorledes denne hudtype reagerer, når den beskæres, og neglene renses op.

En del ældre har hudlidelser såsom psoriasis, eksemer, bulløse lidelser, der medfører, at de har behov for speciel afslibning og beskæring. Og det kræver naturligvis en relevant uddannelse for at behandle disse menneskers hud korrekt.

Afhængigt af hvilken gigtsygdom, pensionisten har, kan huden være påvirket. En del mennesker med gigt har været behandlet med Prednisolon gennem mange år, og det påvirker huden.

Derfor skal behandleren have det rette kendskab og være meget varsom, så der ikke opstår sår.

Det er derfor vigtigt, at gå regelmæssigt til din lokale statsaut. fodterapeut og hos Ro´s FodterapiKlinik for Fodterapi i Roskilde, bliver du altid behandlet af en statsaut. fodterapeut.

Hos Ro´s FodterapiKlinik for Fodterapi i Roskilde har vi bl.a. kurser i sår behandling m.v. – og derfor kan vi sikre at du altid for den korrekt fodbehandling.

Har du behov for råd og vejledning?..

Kontakt Ro´s FodterapiKlinik for Fodterapi i Roskilde på telefon 46 37 03 10 og bestille en tid til fodbehandling hos din lokale statsaut. fodterapeut.

Klinik for Fodterapi

Ro´s Fodterapi
Hedegade 32
4000 Roskilde

46 37 03 10

Fodbehandling

Trænger dine fødder til pleje? Hos Klinik for Fodterapi ordner vi bl.a. negle, neglebånd, oprensning af neglesiderne og fortykket negle slibes. Hård hud og ligtorne beskæres.

Tidsbestilling

Tidsbestilling efter aftale, ring på telefon 46 37 03 10 for at bestille tid til fodbehandling.
Afbud skal ske senest dagen før, på telefon 46 37 03 10*

*  Afbud skal ske senest dagen før inden kl. 16.00 på telefon 46 37 03 10, ved udeblivelse eller for sent afbud bliver der pålagt et udeblivelseshonorar på kr. 200,00